NECO

NECO Physics Answers 2022 28th July 2022 [Theory & Objectives]

NECO FuHow To Prepare And Pass NECO In One Sitting 2022rther Mathematics Answers 2022
Wisdom Chimaobi admin
Are You Looking for NECO Physics Answers 2022? in this post am going to share with you NECO Physics Answers 2022, make sure you read this article to the end, and don’t forget to share it on social media. A lot of people will collect money to publish the NECO Physics Answers 2022 28th July 2022but our answers will be published here free of charge except for those who wish to have answers sent to them charges may apply to follow the guide.
NECO Physics Answers 2022 28th July 2022

myschoolgoodies 2022 NECO candidates

Could it be said that you are a Neco Candidate for 2022? then, at this point, underneath is the finished NECO Physics Answers 2022 that you have been looking for. The fascinating piece of this is well-formatted charts of the relative multitude of examples to make it simple for you to  Identify them all.

NECO Physics Answers 2022 & Questions for NECO Physics Answers 2022 Obj & Essay NECO Physics Answers 2022/2023 Neco EXPO ONNECO Physics Answers 2022, NECO Physics Answers 2022/2023, NECO Physics Answers 2022, Obj & Essay questions and answers, NECO Physics Answers 2022/2023 Expo/Runs.

SEE ALSO:NECO English Answers 2022 27 July 2022 [Essay Objectives]

Answers Loading………………….

==============================

Questions And Answers Are conveyed 30 minutes before exams

==============================

ANNOUNCEMENT:

If you subscribe to these Answers, then you are to get assistance Immediately after your payment is been confirmed

Answers Loading………………….

WARNNING: Do Not Try To Call Any Number Provided Here You Can Only Whatsapp Or Test Us .

Send the following details:

  • Your Mtn Card
  • Your Subject Name
  • Your Phone Number

NECO Physics Answers 2022 28th July 2022/2023 Expo Solution is Currently Available, Subscribe Now to Get Your Answers. Send #1000 for WhatsApp, 800 for the pin, and 1,500 for Direct SMS All Recharge Card Is to be sent to my school goodies No: 08163583415 through Sms Answers will be sent to you a few minutes before your exam time Thank You.

Direct to SMS: This is a way of getting your Question and answers through SMS 5 hours before the commencement of the examination… The cost is just #1000 Mtn Card to
WhatsApp Mode: This is a way of getting your questions and answers through your WhatsApp 5 hours before the commencement of the examination… The cost is just #800 Mtn Card to
Pin/Password:  #600 Mtn Card.

Assuming you really want us to assist you with more refreshed data brilliantly about NECO Physics Answers 2022 benevolently furnish us with your telephone number and email address in the remark box underneath. Likewise, go ahead and pose any inquiries relating to this aids.

NOTE : the above Answers is not the real Neco Physics Answers 2022 rather they Are Likely Practice questions 2022.


NECO Physics Answers 2022 Objectives And Essay 

The questions below are the NECO 2022 Physics Practice Questions. Go through them and be ready to score high in your NECO 2022 Physics Examination.

1. The equation X15062 => Y150 63 + -1 + energy, represents

A. Alpha decay

B. Beta-decay

C. Gamma decay

D. Photon emission

ANSWER: B (Beta-decay)

2. The ice and steam points of a thermometer are 20mm and 100mm respectively. A temperature of 75 degree celsius corresponds to Y mm on the thermometer. What is Y?

A. 100 mm

B. 70 mm

C. 80 mm

D. 60 mm

ANSWER: C (80mm)

3. When a yellow card is observed through a blue glass, the card would appear as

A. Black

B. Green

C. Red

D. White

ANSWER: A (Black)

4. In a nuclear plant, the final mass of the products is 6.32×10^-27kg, while the initial mass of the reactant is 6.30×10^-27kg, the energy released in the process is (speed of light in vacuum 3.0×10^8m/s, 1eV = 1.6×10^-19J)

A. 11.25meV

B. 11.25 MJ

C. 12.25MJ

D. 12.25meV

ANSWER: A (11.25meV)

5. A 1.5kg stone was thrown vertically upward with an initial velocity of 42m/s, What is the potential energy of the stone at the highest point reached.

A. 3.15J

B. 13.23J

C. 26.46J

D. 63.00J

ANSWER: A (11.25meV)

6. When two objects P and Q are supplied with the same quantity of heat, the temperature change in p is observed to be twice that of Q. The mass of P is half that of Q. The ratio of the specific heat of P to Q is

A. 1:4

B. 4:1

C. 1:1

D. 2:1

ANSWER: C (1:1)

7. The following statements were made by some students describing what happened during the determination of the melting point of solids.

1. The temperature of the solid was constant until melting started

2. The temperature of the solid rose until melting started

3. During melting, the temperature was rising

4. During melting, the temperature was constant

5. The temperature continued to rise after all the solid had melted.

6. The temperature stopped rising after all the solid had melted. Which of the following gives correct statements in the right order?

A. 2, 4 and 5

B. 2, 3 and 6

C. 1, 3 and 6

D. 1, 3 and 5

ANSWER: A (2, 4, and 5)

8. A silver spoon and a wooden spoon are both at room temperature. The silver spoon is cooler to touch because silver

A. has a greater density

B. can be polished

C. is a less absorbent material than wood

D. is a better conductor of heat

ANSWER: D (is a better conductor of heat)

See: NECO Timetable

NECO Physics Essay Questions
1. (a) A student makes a model of an atom. The model contains 24 electrons, 25 protons and 26 neutrons. Some of these particles are inside a nucleus at the centre of the model.
(i) Determine the nucleon number (mass number) of the atom.
(ii) Explain why the model represents a charged atom.
(iii) The student makes a new model of a different isotope of the same element. Describe the nucleus of this new model.

Ans: 1 (a)
(i) 51 B1
(ii) more protons than electrons or different number of protons and electrons positive and negative do not cancel.
(iii) 25 protons. a different number of neutrons.

2. Fig. 1.1 shows the distance-time graph for two cyclists A and B. They start a 500 m race together but finish the race at different times.

(a) Use Fig. 1.1 to determine
(i) the distance between A and B at time t = 20s,
(ii) the difference in the time taken by A and B for the race.

(b) Cyclist C starts the race at the same time as A and B and covers the first 200m of the race at a constant speed of 5.0 m/s. He then accelerates and finishes the race at t = 60s.
(i) On Fig. 1.1, draw the distance-time graph for cyclist C.
(ii) Calculate the average speed of cyclist C for the whole race.

Ans: (a) (i) 60 m
(ii) 12s
(b) (i) straight line from origin to 200 m at 40s any line straight or curved from (40,200) to (60,500)
(ii) s = d/t or 500/60 = 8.3m/s

Neco Physics Objective Sample Questions;
If a satellite travels at a constant speed round the earth in a circular orbit,

1. Which of the quantities in the list below are scalars.
(a) acceleration (b) force (c) mass (e) speed.

2. The velocity of the satellite changes, but its speed is constant. State what is meant by velocity…………………….

3. Explain why the velocity changes……………………………

4. Explain what makes this satellite move in an orbit that is circular.

NECO Physics Answers 2022 Questions.

1. (a) A stone projected horizontally from the top of a tower with a speed of 4 ms-1 lands on the level ground at a horizontal distance of 25 m from the foot of the tower. Calculate the height of the tower. [ g = 10 ms-2 ] (b) A spiral spring with a metal extends by 10.5cm in the air When the metal Is fully in
water, the spring extends by 6.8 cm. Calculate the relative density of the metal (Assume Hooke s law Is obeyed)

2. (a) Explain diffusion.
(b) Give one reason why the rate of diffusion is higher in gasses than in liquid at the same temperature.

3. (a) State two conditions under which photo-electrons can be emitted from the surface of a metal.
(b) List two particles characteristics of electromagnetic waves.
ANS: (a) Conditions for emission of photoelectrons
– the wavelength of incident radiation must be less than the threshold wavelength of the metal surface.
– the frequency of incident radiation must be greater than the threshold frequency.
– the energy of the incident photons (radiation) must be greater than the Work function of the metal
(b) Particle characteristics of electromagnetic waves;
e.g – Photoelectric effect
– Thermionic emission
– Radiations from heated bodies (Black body)
– Emission and absorption of light  (incandescence)
– Compton effect.

4. (a) Explain how gas can be made to conduct electricity.
(b) Name the electric charge carriers in gases.
ANS: (a) The molecules /atoms of a gas must be ionized before the gas can conduct electricity. Ionization of the gas requires that the gas pressure is very low within the enclosure and a very high voltage is applied to the enclosed gas.
(b) Charge carries in gases are Electrons; Ions

5. State;
(a) two applications of electrolysis in an industry;
(b) one application of electrolysis in a school laboratory.

6. Explain why water in a narrow glass tube has a concave meniscus while mercury, in the same tube, has a convex meniscus.

7. (a) (i) What is an eclipse?
(ii) List the three types of eclipse.
(b) A student in a lecture theatre can read from the board clearly but requires a pair of spectacles to read from a book.
(i) What eye defect has this student?
(ii) What type of lens is needed to correct the eye defect?
(iii) The focal length of the lens used to correct this defect is 10 cm. Calculate the power of the lens.
(c) A car B moves towards a stationary car A.  If B produces an ultrasonic sound at a point and it takes 5.6 x 10-3  s for a beep to be heard in B, calculate the distance between the two cars at that instant. (Speed of sound in air = 340 ms-1)
(d) The image of an object is located 9 cm behind a convex mirror.  If the magnification produced is 0.6, calculate the focal length of the mirror.

8. (a) (i) What is a vector quantity?
(ii) Three vectors 3 ms-1 N 45o W, 12 ms-1W, and 5ms-1 S act at a point.
(iii) Sketch a vector diagram to illustrate the given information.
(iv) Calculate the resultant of the vectors.
(b) In a laboratory experiment to determine the force constant of a spiral spring, the mass on the spring was varied and the corresponding extensions were measured and recorded as shown in the table below.

Mass m/g Weight W/N Extension e/cm

50
100
150
200
250

6.5
11.0
15.0
20.0
25.0

(i) Copy and complete the table.  (Take g = 10ms-2 )
(ii) Plot a graph with weight, W, on the vertical axis and extension, e, on the horizontal axis.
(iii) Using the graph, determine the force constant of the spring.
(iv) Determine the natural length of the spring if its length was 38.0 cm when loaded with 250 g mass.

9. (a) Define heat capacity and state its unit.
(b) List two effects of heat on a substance
(c) Explain how a tightly fitted glass stopper could be removed from a reagent bottle.
(d) A quantity of pepper soup of mass 800g poured into a plastic container with a tight fitting lid has a temperature of 30oC. The container is then placed in a microwave oven, rated 1200 W, and operated for 3 minutes.
(i) Calculate the final temperature attained by the soup.  (Assuming no heat losses).
(ii) Explain why containers with tight-fitting lids are not suitable for use in microwave cooking.
(iii) When the soup is brought out and allowed to cool, a dent was observed on the container. Explain.
[ Take specific heat capacity of the soup  =  4000 Jkg-1 K-1 ]

10. (a) State the three characteristics of sound and the factor on which each of them depends.
(b) Explain resonance as applied to sound.
(c) Explain why sound waves cannot be plane polarized.
(d) What role does echo play in the construction of a concert hall?
(e) The surface of an eardrum (assumed circular) has a radius 2.1 mm.  It resonates with an amplitude of 0.8 x 10-7 m as a result of impulses received from an external body vibrating at 2400 Hz. If the resulting pressure change on the eardrum is 3.6 x 10-5 Nm-2. Calculate the:
(i) period of oscillation
(ii) velocity
(iii) acceleration
(iv) force.
[Pi =  3.14]

11. (a) Define electromotive force.
(b) State:
(i) the principle of operation of a potentiometer;
(ii) two advantages that a potentiometer has over a voltmeter in measuring the potential difference.
(c) (i) Sketch and label a diagram of a gold-leaf electroscope.
(ii) Give one use of a gold-leaf electroscope.
(d) (i) Explain the action of a magnetic relay:
(ii) List two factors that determine the magnitude of an induced emf in a coil.
(iii) A current of 5 A passes through a straight wire in a uniform magnetic field of flux density 2.0 x 10-3 T.  Calculate the force per unit length exerted on the wire when it is inclined at 30o to the field.

About the author

admin

Mr Wiseman, A Certified Optician A lover of teaching and learning, A quality content writer and designer, Lots of Information On Education, entertainment, News, Favorite Movies, Carrier Guide you will get @ myschoolgoodies .Like and Share.

Leave a Comment

%d bloggers like this: